HÖJ DIN SJÄLVFÖRSÖRJNINGSGRAD PÅ LAMMKÖTT

Vill du säkra din försörjning på närproducerat, ekologiskt lammkött och lammskinn – som dessutom är naturbeteskött? Då kan du boka lamm från Månskensbonden!

Jag sköter uppfödning, foderproduktion, betesdrift, slakt, återtag och skinnberedning – du får under hösten en lammlåda på minst 8 kg som innehåller lammstek, lammbog, lamb ribs, lammsadel, lammkotletter samt lammfärs (givetvis är alla dessa detaljer vacuum-förpackade) och runt årsskiftet ett mjukt och skönt tvättbart lammskinn att ha i t.ex. en barnvagn, fåtölj eller soffa.

Kortfattat:

🐑 Hämta ut ditt lammkött (minst 8 kg) på hösten (ca september).

🐑 Få ett lammskinn hemskickat per post runt årsskiftet (oftast innan jul).

Lammproduktionen består av ett gäng härliga genbanksanslutna Klövsjöfår, som lammar i mars/april. Lammen går sedan med sina mammor på naturbeten här på Lugnåsberget under sommaren innan de skiljs av för att växa färdigt och låta mammorna återhämta sig. Runt månadsskiftet augusti/september har lammen vuxit klart och skickas till Skara Lammslakteri (30 km från hagen) för att bli lammlådor. Lammskinnet skickas vidare till Tranås Skinnberedning där det bereds för att bli mjukt, varmt och tvättbart innan det skickas hem till dig.

Boka ditt lammkött och lammskinn i butiken. Använd rabattkoden ”Lamm2024” för 260 kr rabatt vid beställning av både lammlåda och lammskinn.