Köttlådor 2024, lamm och nötkött!

Återigen blev det sommar och kalvningar, lamningar och vårbruk har satt mig i arbete under hela våren. Nu är djuren sedan en dryg månad på sommarbete på mina naturbetesmarker uppe på toppen av Lugnåsberget och förstaskörden är bärgad.

När det nu blir några lata dagar och man mest vill hänga i skuggan, börjar tankarna gå till årets försäljningar av lamm och nötkött lådor. Och visst ska det bli av i år igen, och förhoppningsvis med mindre strul och snabbare leverans än sist (ni som vet ni vet!).

Först vill jag slå ett slag för mitt lammkött som jag hoppas ska hitta till fler festliga middagar framöver. Slakten sker under september och leverans likaså, och när hösten och vintern kommer passar det fint med både en kryddig lammstek eller lammsadel med en sås på nyplockade kantareller eller mustig gryta på bog. Kotletter och revben kan man med fördel spara till nästkommande års grillsäsong! För lamm skall födas på våren och slaktas på hösten, så att de får vara ute och beta hela sommaren och då får man se till att ha ett litet lager i frysen inför sommaren i väntan på nästa leverans!

Till lammet hör även ett lammskinn, som är en perfekt present till sig själv eller någon man gillar. Här hemma har vi ett i barnvagnen och i flera fåtöljer. De är varma och sköna men även svalkande såhär på sommaren. När de blir smutsiga slänger man dem i tvättmaskinen på ullprogram.

Bokar man lammlåda och lammskinn kan man använda rabattkoden lamm2024 för att få 260 kr i rabatt. Med rabattkoden kan man dock inte boka nötkött samtidigt, så där får man lägga en separat beställning.

När vi ändå pratar nötkött planeras det för leverans av köttlådor under augusti. I år sker slakt och styckning genom Gröna Gårdar som är specialiserade på ekologiskt gräsbeteskött. Det innebär att lådorna innehåller fina detaljer, i fina förpackningar producerade med de bästa metoderna för att tillvarata gräsbetesköttets unika smak och egenskaper. Om ni värvar en kompis till att köpa en låda, kan ni båda lägga till (minst) 1 kg nötfärs i butiken och använda rabattkoden kompis2024 och få 175 kr rabatt (innebär 1 kg färs gratis).

Boka gärna så snart som möjligt för att säkra din beställning, och underlätta min planering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *