KÖP KÖTTLÅDOR MED EKOLOGISKT NATURBETESKÖTT

Tiden rullar på och idisslarna på gården jobbar dag och natt med ökad biologisk mångfald, kolinlagring och att hålla landskapet öppet på mina naturbetesmarker.

Lammen växer så det knakar och i slutet på augusti hoppas jag att de börjar bli redo för slakt. Eftersom mina Klövsjöfår är en relativt liten ras storleksmässigt kan man räkna med att en lammlåda hamnar någonstans runt 10-14 kg. Lammet säljs som helt lamm och kommer vara finstyckat vilket innebär detaljer som stek, sadel, kotletter, bogstek och revben samt något kg färs. Jag kommer även ta återtag på lammskinnen, och enligt experterna blir de bäst vid slakt på sensommaren.

Stutarna växer också, och jag har några riktigt fina stora djur som kommer vara 36-40 månader vid slakt i höst, så jag räknar med att få ett riktigt trevligt ekologiskt kött, både sett till smak och marmorering.

Smakmässigt är jag faktiskt väldigt stolt över mitt kött och har fått ideligen goda omdömen från mina kunder. När jag sålt några djur till Gröna Gårdar har jag dessutom på i stort sett samtliga djur fått hösta poäng i deras oberoende smaktest, så mina naturbeten ger verkligen god smak! Marmoreringen har jag sett bero på ålder, kön och storlek och vid denna slakt borde jag ha alla förutsättningar för maximal utdelning!

Det blir prishöjning från och med iår, till 220 kr/kg. Men gamla och nya kunder som förbokar innan sista juli kan ta del av förbokningserbjudandet som ger 10% rabatt, dvs fjolårets pris!

Boka här nedanför:

Det finns fortfarande någon låda nötkött och separata detaljer (färs, högrev, rostbiff, nötrulle, innanlår, ytterlår, rostasfilé, grytbitkött, rumpstek) i frysen om ni blir riktigt sugna på bra kött under semestern. Men är det förbokning som gäller får ni gärna skriva det i beställningen.

Köp kött direkt från gården

Beställning görs i butiken eller här ovan, för frågor kan ni höra av er på facebook eller instagram.

Utlämning sker från gården när jag får hem köttet och är då färskt, någon dag senare fryser jag in det och då kan man hämta när det passar. Bor man långt borta kanske jag kan få till transport till storstadsområden som Stockholm, Göteborg och Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *